February 10, 2012

Audit Sirim Setel! Yeay! ;)

Dah habis! Yeay! ;) Zero NCR! Double yeayyy!! ;D


Boss & staff2 bergambar kenang-kenangan dengan auditor ISO dari SIRIM :)



February 3, 2012

Longggg Weekend! ;)

Picture source : Here 

Esok orang Pahang dah start cuti sampai ari senin..negeri2 yang dapat sambung cuti sampai hari selasa sebab Thaipusam tu lagi syok eh..;p Tapi xpe..dapat cuti sampai senin tu pun aku dh kira bersyukur sangat2..tadi ada opismet aku Chinese cakap, senin ni hari Chap Goh Meh..dia kata hari tu hari Valentine orang Cina..baru aku tau hehe..diorang yang nk dapat jodoh akan baling limau ke laut yang dah ditulis no tepon siap2 atas limau tu..kalo bernasib baik bertemu jodoh dengan orang yang jumpa limau tu :)

Aku nak siap2 balik umah, kejap lagi encet lebah dah nak sampai..:D Korang semua selamat bercuti-cuti yek dan berhati2 di jalan raya ;) 

Mrs Bee kata : Gambar hiasan kat atas tu lokasi hanimun kali ke patblas the lebahs ---> Endau Beach Resort bersama2 geng2 bas sekolah IT Department PTP esok sampai senin..weeehuu!! ;) 


February 2, 2012

Sayang Tuan Cakar-cakarkan


Dah lama x cite pasal anak dara sorang ni. Lepas dah dikahwinkan aritu, dah kurang sikit kemiangan dia. Makin manja, dan makin kuat gigit. Tangan, kaki adalah bahan gigitan biasa. Seb baik kucing sndiri, kucing orang lain mungkin melayang tersepak or tertempeleng hehe.


Suka take over bantal dan selimut tuan

Ni sebelum kahwin. Sangat la garang marah2 kucing kecik kat bawah sangkar dia. Sian kecik tu, dh lama dia x datang umah. Takut ngn mok agaknya -___-"

Si kecik yang ketakutan. Sedih je muka

Suka lepak dalam cage dia walaupun x disuruh 

Tido kepala beralaskan selipar sambil muka senyum :)

Gaya tido seperti siput ;p

Ini aksi tido x muat sangkar

Teman tuan buat coklat sambil duduk dalam besen 

Boring duk dalam besen baring tepi oven pulak :p

Gambar2 mok ni even tengok banyak kali pun aku x boring. Ye la sebab sayang kan. Sayang sampai kalau dia cakar + gigit, aku marah2 dia, jentik telinga skit, pastu kurung dalam bilik kejap konon2 grounded la tapi x sampai 5 minit aku dah bukak pintu balik. Kesian. ;p

Antara hasil seni cakaran mok di tangan ku. Time nak sabun masa mandi, pedihh :`( 

January 31, 2012

Qisya Azra is One! ;)


HAPPY 1ST BIRTHDAY MY LOVELY NIECE, QISYA AZRA! ;)


January 26, 2012

Ex-boyfriend of Mine




Antara benda-benda simple yang boleh buat aku senyum, dan jatuh cinta lagi dengan orang yang sama :)





Not So Little Sister Anymore ;)


Happy 10th Birthday Wany :)

Semalam, 25hb Jan 2012 birthday adik kesayangan saya, Wany yang ke-10 ;) Sempena birthday Wany, mak aku ada wat party kanak-kanak riang kat umah nenek aku Sabtu ni. Jemput la datang sapa-sapa yang free tu, bole makan cake & cupcake mak aku wat. :D



Kad jemputan birthday party Wany & Qisya Azra sabtu ni , 28hb Jan 2011 ;)

Birthday party ni actually buat untuk 2 orang sekaligus, wany & anak sedara aku, Qisya (Nama pada kad tu salah, Qisya sepatutnya, bukan Isya ;p) Qisya akan masuk umur setahun 31hb Jan 2012 ni. So ni kira sekaligus la celebration untuk January babies :)


Inilah my other buah hati, si dompot Qisya Azra :)


Birthday cake wany semalam yang mak aku buat khas untuk wany the birthday girl :) 
Buat together2 dengan wany

Abah + Wany + Ma ;)

Walaupun wany dah masuk 10 tahun, dia tetap 'Baby' dalam keluarga kami hehe. Gemuk doakan baby dikurniakan kesihatan yang baik sentiasa, rezeki dimurahkan selalu dan berjaya dalam hidup..belajar rajin2 smpai dapat jadik doktor haiwan, cita2 baby tu okies :) Aminn.


January 16, 2012

Age Issue

Winter 30th Birthday Cake with Snowflakes
Nak kek macam ni birthday yg ke-30 nanti bole? :D (Encet lebah sila take note ya)

Era 20-an dah hampir berakhir. Eceh x nak mengaku lagi tu dah masuk era 30-an. Eh selagi x cecah tarikh lahir aku, aku still 29, x kira. Hehe. Bagi la aku can menikmati saat-saat akhir 20-an ni. Lepas ni dah x bole putar balik dah ;)

Bercakap pasal umur, aku ada satu masalah dengan one of my colleague yang aku rasa mempunyai masalah. Masalah macam mana? Erm pada hemat aku, ia sejenis masalah 'sukar menerima kenyataan' dan juga 'perasan' atau orang kuantan panggil 'koya'.

Napa aku cakap dia mcm tu? Sebabnya, umur dia tua daripada aku. Tapi,dia panggil aku 'KAK'. T_T 

Seriously, aku blur kenapa dia panggil aku kak. Padahal masa aku mula2 masuk keje sini, dia panggil aku dengan nama je. Dalam 2 minggu lepas tu, dia panggil aku 'Kak Liza' (Sebenarnya lebih kepada loghat kuantan/pekan - KOK LIZA) +___+ 

Apakah?? Aku mmg dah sedia maklum dia tua pada aku. Mula2 aku bole tahan lagi, aku layankan aja,tapi lama2 aku rasa jengkel. Aku buat bodo je bila dia panggil aku. Tapi, insan itu jenis tak reti bahasa, bila aku buat bodo je, dia panggil aku dgn panggilan yang menjengkelkan tu, sambil pegang & goyang2kan tangan aku. Gila.

Actually ada sorang lagi budak engineer ni dia dipanggil KAK jugak oleh perempuan perasan muda tu padahal budak engineer tu lagi muda dari aku. : | So kami pernah diskas hal ni dan x jumpa jawapan yang munasabah kenapa perempuan gila tu panggil kami KAK sedangkan kami lebih muda dari dia.

Satu hari, aku dapat tau jawapan dia dari seorang akak opis yang pergi tanya dia sendiri pasal issue ni. Perempuan itu cakap dia panggil kami kak sebab..KAMI DAH BERKAHWIN, dan dia masih bujang.. T_____T

Logik ke???????? Aaaa..tension betul aku. Abis tu kalau umur aku 20 pastu aku dah berkahwin, ko nak panggil aku KAK jugak ke? Bengap. 

Susah orang tak bole terima kenyataan yang dia dah KERTU, perasan MUDA ni. Aku kasihan pada ko. Serius punya kasihan ni. Nak bagi org nampak dia MUDA, HOT la tu bila org tgok dia panggil kami KAK,sebab otomatik org ingt dia ADIK2 lagi, padahalll.....

Kasihan. Aku bukan nk cakap apa, tengok kedut kat muka ko pun org tau ko lagi tua dari aku.

LOSER!

 

Mrs. Bee : Book of Life II | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates