August 9, 2011

..:: Dugaan Bulan Puasa Mungkin ::..


Bulan puasa ni, office aku bagi Muslim staff rehat time lunch hour 1/2 jam saja. Sebab bole balik 1/2 jam awal. Awal pun takde la awal mana pun, pukul 5.30 p.m sebab normal office hour 8.30 a.m - 6.00 p.m. So tadi pukul 1 laju-laju pergi kedai jual bahan-bahan wat kek/coklat kat perling. Capai laju-laju, bayar laju-laju, bawak keta pun laju-laju. Sudahnya, sikit lagi nk bergesel dengan encek lori tadi. T____T  Nak kejar punch pukul 1.30 p.m punye pasal.


Aku bole rasa aku sebenarnya stress. Macam-macam sebab. Sebab tu aku kelam kelibut sekali macamkan kena kejar dengan polis bawak keta. Kat opis ni stress sebab panas. Ekon ni kejap elok kejap tak. Dah banyak kali repair rasanya. Naik boring dah aku tengok orang ekon lalu-lalang tepi aku ni ha. Sejuknya 5 jam, panasnya 5 hari. Hangin. Dah la kena buat keja yang tak sepatutnya kena buat ni. Keja sendiri tak siap lagi, nak buat keja lain. Stress tau tak buat kerja dalam keadaan panas macam dalam oven.

Balik keje pulak, walaupun pukul 5.30 p.m, jalan confirm jam. Stress lagi. 1/2 jam dalam keta, aku still kat tepi opis lagi. Nice. Nak masak? Memang takde maknanya la. Masak megi/air sempat la. -_____-" Nak pegi pasar ramadhan, pun satu hal.Nak cari parking je pun dah berapa punya lama da. Dah dapat parking, dah beli makanan, nak balik pulak, pun jam.  

Stress lagi. -_____-"

Kalau nak diikutkan, banyak lagi benda-benda yang buat aku stress yang kalau aku listkan satu-satu, akan buat aku bertambah stress. Silap-silap orang yang baca pun stress. 

Tahap stress aku skarang ni aku sampai aku rasa nak tinggalkan semua keja-keja ni, tutup pc, balik dan tido sampai waktu berbuka. Serius. 


nak tido lena-lena macam mok ni

P/S : Limit stress dah terlebih. 

3 comments:

ida adnan said...

wahai norma, sesungguhnya elakkan diri dari stress sbb stress adalah punca utama sakit jantung..

sekadar berkongsi , bukan mendoakan

faiezah said...

Jgn stress2 noma. senyum2 selalu.. take care dan selamat berpuasa. :)

Mrs. Bee said...

ida :
Ok ida..thanks for the nasihat + info..hehe..agak menakutkan fakta itu..;p

faiezah :
:) :) :) :)

byk x noma senyum tu?hehe..take care and slamat berpuasa too ;)

 

Mrs. Bee : Book of Life II | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates