January 13, 2012

Entry Pukal Pertama 2012 ;)


Hello! ;) Miss me? Kehkeh..perasan lebih. Hari ni rasa terbukak pintu hati nak update blog sebab ada member lama sorang ni tegur dah lama tak apdet blog. Bila ingat-ingat balik, aah eh, taun 2012 ni takde update pun lagi walau satu post. Bole selit dalam azam 2012 ni, update blog seminggu sekali. Bole caya ke? ;p Mestilah tak..haha..Xpe la ni aku buat entry pukal apa yang dah jadi dalam hidup makcet lebah ni sepanjang ujung2 taun 2011, tapi dalam bentuk karangan bergambar. ;)

Aritu jalan-jalan kat East Coast Mall ngn wany, tetiba ternampak booth Sister's Crispy Popiah. Masa kat JB, akak opis yg perkenalkan popiah sedap ni. Dia ada jual kat Angsana. So, excited nak beli :D Popiah kat ECM Kuantan ni sama sedap cuma aku pelik napa popia dia kaler hijau ;p 

9/10/11 aritu adik ipar aku merangkap adik lelaki encet lebah bertunang dgn orang Kuala Selangor. Coklat hantaran ni kami sponsor, tapi hiasan2 + bakul untuk hantaran tu my SIL, kak Nani yang buat ;) 

My BIL, Arul & tunangnya yg comey ;)

Ini pesanan khidmat masyarakat dari Wany, khas untuk orang2 yang hisap rokok. ;p Dia tampal kat peti ais umah mak.

Ni pemandangan waktu senja sebahagian bandar Kuantan dari atas Jambatan Tanjung Lumpur :) Kalau datang Kuantan, jgn lupa pergi area Tanjung Lumpur sbb situ banyak kedai makan seafood - Antara kedai yang glamour ~ Ana Ikan Bakar Petai, Santai, Nara Seafood etc

 Keji tak tunjuk gambar makanan yang dh licin jek? Hehe..ni aku nak tunjuk betapa sedapnya makanan dekat Mokna, Tanjung Lumpur ni. Kalau encet lebah balik dan berkesempatan, mesti kami gi sini. Antara makanan dia yang sedap ~ sotong sumbat pulut kuah santan (favourite encet lebah ni), ikan goreng celup tepung cicah lada, sata, otak-otak, laksam (recommended! ;) ) Kalau turun Kuantan, carilah Mokna ni k ;)

Kat area Taman Esplanade or nama lama dia org kuantan panggil benteng jek, dah ada org jual2 macam kat uptown. Sepanjang2 tepi sungai kuantan tu, macam2 benda ada dijual :) Tapi skarang musim hujan kt sini, x berapa syok nk kuar jalan malam2 ;p 

Zaman2 duk shah alam dulu, lepas kenal encet lebah baru tau wujudnya Restoran Gembira kat Sek 3 kalau x silap. Dekat dgn McD yang besar kat Sek 2 tu. Wiken slalu dgn x mandinya (gosok gigi jek keke) pegi dating kat situ makan nasik lemak gembira + nes tarik..owhh..heaven sungguhh..sambil tatap plak muka bf tak mandi lagi..lagi la heavenn rasanya..kehkeh..gambar kat atas ni amik masa g shah alam masa iza kawen 111111 aritu ;) 

View dari dalam pantry opis sekarang :) Blakang tu utan semambu kalau x silap aku. Opis ni sokmo sejuk jek sebab dekat dgn hutan yang tebal. Opis sini bes sbb walaupun masuk keje 8.30, tapi ada masa makan 1/2 jam bos bagi dari 8.30 - 9.00 a.m :) Skarang lagi best sebab last week HR announce, opis cuti setiap hari sabtu minggu 1st  & 3rd. Alhamdulillah :)

Teka budak laki berlesung pipit ini anak sapa? ;) Inilah hero si An, Irfaan. Kami berdating kat Pizza ECM, ntah bila aku x ingat. Jalan2 jumpa An ngn familynya kat Pizza. Kakak an belanja :)

Inila mama irfaan, si an :) Kawan lama masa kt Uitm Shah Alam..sama2 geng QS 

Ini banglo 3 tingkat khas untuk Mok :) Tingkat 1 untuk buang air besar/kecik dalam litter box pink tu. Tingkat 2 aku letak makanan + air. Tingkat atas sekali untuk dia beradu. :) Aku letak dia dalam sangkar ni time aku g keje je. Balik keje masuk dalam umah balik.

Dah panjang kot entry pukal aku kali ni. Nanti la sambung lagi ;)

5 comments:

..:Sab:.. said...

Yahuuu!! Ada entry baru...
P/s: nak sotong sumbaaatt!!! *emo*

ummi mien said...

dulu ms duk shah alam pas kawen pon hadap ns lemak tuh. siyes sedap. ni dh ank dua tak dapek le nk g sana lg. rsnya smpi2 sure dh licin.

alifah@along said...

huhuuhhh...yg gmbr dengan Irfaan tu paling jeles...hehhee..lama dah tak jumpa dia..pemalu lagi ker ek? (pelamu????)hahhahaa

Ida Adnan said...

tingat kat makcik yang jg kedai mok na

"makcik, ikan ni makan macam mana?" (loghat utara)

"tak biasa makan ikan ye dik"(loghat kuantan)

amek kau...hahahhahaa..kena sedas..nasib baik dia paham aku Ida bukan org timur..

tapi mmg heaven betul makanan kat kuantan...satu hari nanti akan ke kuantan lagi....

Mrs. Bee said...

Sab :
Hehe..virus rajin dah meresap skit tu yg apdet tu :D Turun kuantan la sab, noma blanje sotong sumbat kt Mokna hehe

Ummi Mien :
Sedap kan mien nasik lemak kt situ?Hehe..mmg kalau nak g situ kena g pagi2..dah la tempat tu susah nk cari parking, seat pun slalu penuh..kena tunggu lama :p

Along :
Hahaha..irfaan tu 'pelamu' dgn wany je lom..ngn aku tak..makin hensem teruna berlesung pipit tu..hehe

Ida :
Haha..skang dh tau eh camne nak mkn ikan gitu je kan?Xpe next time dtg mkn benda2 lain pulak k..laksam + sotong sumbat tu wajib rasa..skali rasa mesti nk lagi..;)

 

Mrs. Bee : Book of Life II | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates